Blog - Riyadoh Miftahul Huda

KH. Abdul Aziz Affandy

Aya dua jalan pikeun setiap mu’min bisa manggihkeun (apal jeung ngarti) kana sifat Alloh :

1. Ku pikiran, nyaeta mu’min ngarti yen Alloh kasifatan ku sifat kapangeranan. Akal pemikiran bisa manggihkeunnana ku jalan ngaji.

2. Ku perasaan, nyaeta mu’min bisa manggihkeunna (ngarasakeunna) ku jalan amal soleh.

Tags: ,
KH. Jaja Abdul Jabbar

Diantara kejiwaan anu kudu dimiliki ku jalma mukmin nyaeta sifat yaqin. Rosululloh Saw. parantos ngadawuh :

"تَعَلَّمُوْا الْيَقِيْنَ". وَمَعْنَاهُ "جَالِسُوْا الْمُوْقِنِيْنَ وَاسْتَمِعُوْا مِنْهُمْ عِلْمَ الْيَقِيْنِ وَوَاظَبُوا عَلَى الِاقْتِدَاءِ بِهِمْ لِيقوى يَقِيْنُكُمْ كَمَا قوي يَقِيْنُهُمْ وَقَلِيْلٌ مِنَ الْيَقِيْنِ خَيْرٌ مِنْ كَثِيْرٍ مِنَ الْعَمَلِ".
كتاب : إحياء علوم الدين للإمام الغزالى. الجزء : 1 ص : 72

“Aranjeun kabeh kudu mempelajari ilmu kayakinan”.

“Nu saeutik tina sabab yakin eta leuwih hade tibatan anu loba, dina urusan amal.”

Tags: ,